انرژيهاي تجديدپذير
در زمينه انرژيهاي تجديدپذير، پروژههاي احداث نيروگاههاي بادي 50 مگاواتي درح، آقكند، خواف و پاكستان، نيروگاه بادي 55 مگاواتي كهك، نيروگاه 10 مگاواتي خورشيدي اردكان، نيروگاه بيوگاز دامييك مگاواتي زاگرس كوثر از جمله پروژههاي اين معاونت ميباشد.
انرژي بادي
عمده پروژههاي نيروگاه بادي اين معاونت، مشاوره و نظارت در احداث نيروگاههاي كهك، آقكند، درح، خواف، شورهدل و همچنين مكانيابي و امكانسنجي فني-اقتصادي و تهيه گزارش طرح توجيهي بانك جهت بيش از 200 مگاوات نيروگاههاي مختلف بادي ميباشد.
اين معاونت با وجود افراد مجرب جهت مطالعه و تحقيق در راستاي استفاده از جديدترين تكنولوژيهاي موجود در جهان و همچنين در اختيار داشتن نرمافزارهاي تخصصي مربوطه (WindPRO & WAsP و ...) به عنوان يک شرکت پيشرو در زمينه انرژي بادي، آمادگي انجام پروژههاي مطالعاتي و اجرايي را دارد.
محدوده خدمات شركت قدسنيرو در پروژه هاي بادي شامل فازهاي ذيل ميباشد:
- ارائه مشاوره فني در خصوص پتانسيلهاي موجود انرژي باد در كشور
- مكان يابي محلهاي مناسب جهت احداث نيروگاه
- پتانسيلسنجي با استفاده از نرم افزارهاي تخصصي WindPRO
- نصب، راهاندازي، بهرهبرداري دكلهاي بادسنجي و تحليل اطلاعات مربوطه
- امكانسنجي فني (محاسبات انرژي، مطالعات اتصال به شبكه، محيط زيست) و تحليل مالي- اقتصادي
- تهيه اسناد مناقصه، بررسي مدارك فني و مالي پيمانكاران، تهيه قرارداد EPC با پيمانكار
- مديريت و كنترل پروژه
- مديريت طرح
- طراحي نقشه هاي عمراني و پست و شبكه
- بررسي نقشههاي مهندسي پروژه
- نظارت عاليه و كارگاهي مراحل احداث، نصب، راهاندازي و بهرهبرداري نيروگاه
|
 |
انرژي زيستتوده
توليد انرژي از پسماند در سالهاي اخير در چارچوب توسعه انرژيهاي تجديد پذير مورد توجه قرار گرفته است. از جمله پروژههاي معاونت انرژي در اين زمينه "امكانسنجي، پتانسيلسنجي و طراحي اوليه احداث نيروگاه زيست توده با استفاده از پسماندهاي جامد شهري" ميباشد كه داراي ويژگيهاي ذيل است:
- امكانسنجي، پتانسيلسنجي و طراحي مفهومي نيروگاه زيست توده شهر رشت.
- پتانسيلسنجي در مورد كليه شهرهاي با جمعيت بيش از 250،000 نفر و تهيه اطلس زيست توده كشور براي پسماندهاي جامد شهري.
- امكانسنجي در مورد 9 شهر منتخب با در نظر گرفتن CDM.
|
 |
 |
نيروگاه بيوگاز |
نيروگاه زبالهسوز |
كارشناسان اين معاونت در مرحله امكانسنجي، امكان استفاده از تكنولوژيهاي بازيافت، كمپوست، زبالهسوزي، توليد RDF، هضم بيهوازي و محل دفن را بررسي مينمايند.
انجام پروژه مطالعاتي در زمينه توليد انرژي از پسماند براي اولين بار در ايران انجام گرفته و قدس نيرو تنها شركتي است كه در اين زمينه داراي تجربه براي پتانسيل سرتاسر ايران ميباشد. همكار قدس نيرو در اين پروژه شركت Fichtner آلمان است كه در اين زمينه داراي بيش از 30 سال سابقه و تجربه ميباشد و طي اين پروژه، انتقال تكنولوژي در مورد فعاليتهاي انجام شده از شركت فيشنر به قدس نيرو انجام گرفته است.
همچنين پروژههاي طراحي مهندسي لندفيل اصفهان و امكانسنجي لندفيلهاي قزوين و شيراز و استحصال انرژي از لجن تصفيهخانه فاضلاب شيراز توسط كارشناسان اين معاونت انجام گرفته است.
پروژه فعال حال حاضر اين معاونت در زمينه زيست توده، احداث نيروگاه بيوگاز دامييك مگاواتي زاگرس كوثر در سايت شريفآباد قزوين ميباشد.
انرژي هيدروژن و پيل سوختي
امروزه در جهان، هيدروژن به عنوان سوخت آينده مطرح ميشود و در آينده صنايع مرتبط با آن گسترش خواهد يافت. از جمله صنايع مرتبط با مقوله هيدروژن ميتوان به پيلهاي سوختي اشاره نمود كه با استفاده از هيدروژن، انرژي الكتريكي به همراه آب و حرارت توليد ميكنند و داراي راندمان بسيار بالايي نسبت به واحدهاي توليد برق امروزي ميباشند. به طوري كه از آن ها به عنوان نسل چهارم نيروگاههاي توليد برق ياد ميشود. از طرف ديگر در پروژه مايعسازي هيدروژن تكنولوژي Cryogenic Engineering يا سيالات فوق سرد مطرح ميشود كه عمدتاً به صنعت توليد گازهاي مايع مربوط بوده و دامنه كاري آن شامل واحدهاي توليد و ذخيرهسازي LNG ميشود.
معاونت انرژي شركت مهندسي قدس نيرو براي اولين بار در كشور وظيفه ارائه خدمات طراحي و مهندسي و همچنين نظارت عاليه بر اجراي پروژه احداث پايلوتهاي سازگار با محيط زيست در سايت طـالـقان را كه شامل بخشهاي مختلفي در خصوص استفاده از انرژيهاي تجديدپذير ميباشد، بر عهده داشته است. از جمله بخشهاي سايت انرژيهاي نو طالقان ميتوان به فرايند توليد برق از آيينههاي سهموي، صفحات فتو ولتائيك و واحد توليد و ذخيره هيدروژن به شكلهاي مايع و گاز اشاره نمود. در اين ميان بخش توليد و مايعسازي هيدروژن از يك طرف به لحاظ پيچيدگي و حساسيت فرايند توليد و از سوي ديگر به علت عدم وجود واحد مشابه و انجام اين پروژه براي اولين بار در كشور از اهميت ويژهاي برخوردار است.
پروژه فعال حال حاضر اين معاونت در زمينه زيست توده، احداث نيروگاه بيوگاز دامييك مگاواتي زاگرس كوثر در سايت شريفآباد قزوين ميباشد.
انرژي خورشيدي
خورشيد يك منبع عظيم انرژي ميباشد. انرژي خورشيد يكي از منابع تأمين انرژي رايگان، پاك و عاري از اثرات مخرب زيستمحيطي به شمار ميآيد. در هر ثانيه 2/4 ميليون تن از جرم خورشيد به انرژي تبديل ميشود . اين انرژي به دو صورت قابل استحصال ميباشد:
- استفاده از انرژي حرارتي مانند تيپهاي مختلف نيروگاههاي حرارتي خورشيدي، سيستمهاي گرمايش، كورهها و خشككنها.
- استفاده مستقيم از پرتوهاي خورشيد مانند سيستمهاي فتوولتائيك، فتوشيميايي و فتوبيولوژيك.

در راستاي ارائه خدمات مشاوره مهندسي در زمينه استفاده از منابع انرژي خورشيدي توانمنديهاي زير در معاونت انرژي موجود ميباشد:
- ارائه خدمات مشاوره مهندسي در زمينه انرژي خورشيدي و مشخصات تيپهاي مختلف نيروگاههاي موجود در جهان
- انجام مطالعات مربوط به ميزان انرژي قابل استحصال سالانه از خورشيد در مناطق و سايتهاي انتخابي
- انجام مطالعات امكانسنجي در مناطق و سايتهاي مورد نظر كارفرما جهت استفاده از اين نوع انرژي
- طراحي جانمايي نيروگاه
- طراحي و انتخاب تجهيزات مناسب مورد استفاده جهت تاسيس نيروگاههاي خورشيدي (پنل، اينورتر، سيستمهاي تركينگ و .)
- تهيه برنامه كنترل پروژه از مراحل تعيين سايت تا ساخت و بهرهبرداري
- انجام مطالعات و تحليلهاي اقتصادي براي پروژههاي تعريف شده
- بررسي پروژه در قالب CDM
- بررسي اثرات زيستمحيطي طرح
- انجام مذاكرات با سازندگان و مشاوران خارجي در رابطه با تأمين تجهيزات
- نظارت بر ساخت و نصب تجهيزات نيروگاه خورشيدي
تجربيات قدس نيرو در اين زمينه علاوه بر مشاوره در سايت طالقان، اين معاونت مشاور خدمات مهندسي و نظارت بر نصب سامانههاي فتوولتائيك در منطقه مازندران و مطالعه امكان سنجي و نظارت بر نصب 400 كيلووات برق فتوولتائيك در تصفيهخانه فاضلاب جنوب تهران (شهر ري) بوده است.
پروژه هاي اين معاونت در زمينه خورشيدي، مديريت طرح نيروگاه 10 مگاواتي خورشيدي (فتوولتائيك) در اردكان، بررسي طراحي و نظارت كارگاهي بخش خورشيدي پروژه گوره- جاسك، طراحي مهندسي و نظارت كارگاهي 300 كيلوات فتوولتائيك در تصفيه خانه هاي تهران و طراحي نقشه ها و مدارك مهندسي و تهيه اسناد مناقصه انتخاب پيمانكار PC 6/2 مگاوات نيروگاه خورشيدي (فتوولتائيك) در پالايشگاه گاز پارسيان ميباشد.
انرژي زمينگرمايي
انرژي زمينگرمايي، همان انرژي حرارتي قابل استحصال از پوسته جامد زمين، به وسيله يك سيال مانند بخار يا آب داغ يا هر دو با انتقال به سطح زمين ميباشد. انرژي زمينگرمايي برخلاف ساير انرژيهاي تجديدپذير يك انرژي پايدار با فاكتور دسترسي 100% بشمار ميآيد كه به طور شبانهروزي و در طول سال قابل بهرهبرداري ميباشد.
ارائه مشاوره در زمينه استفاده كاربردي از انرژيهاي نو و تجديدپذير در كشور جزو اصليترين خدمات بخش انرژي شركت مهندسي قدس نيرو به شمار ميرود. در اين راستا جهت ارائه خدمات مشاوره مهندسي در زمينه استفاده از منابع انرژي زمينگرمايي توانمنديهاي زير در بخش انرژي موجود ميباشد:
- ارائه خدمات مشاوره مهندسي در زمينه انرژي زمينگرمايي و مشخصات تيپهاي مختلف نيروگاههاي موجود در جهان
- انجام مطالعات زمينشناسي در مناطق و سايتهاي انتخابي
- انجام مطالعات امكانسنجي در مناطق و سايتهاي مورد نظر كارفرما جهت استفاده از اين نوع انرژي
- طراحي و ارائه روشهاي حفاري
- طراحي و انتخاب تجهيزات مناسب مورد استفاده جهت تاسيس، راهاندازي و بهرهبرداري نيروگاههاي زمين گرمايي
- تهيه برنامه كنترل پروژه از مراحل اكتشاف تا ساخت و بهرهبرداري
- انجام مطالعات و تحليلهاي اقتصادي براي پروژههاي تعريف شده
- بررسي پروژه در قالب CDM
- بررسي اثرات زيست محيطي طرح
- انجام مذاكرات با سازندگان و مشاوران خارجي در رابطه با تامين تجهيزات
- نظارت بر ساخت و نصب تجهيزات و حفاريهاي مورد نياز طرح
اين معاونت پروژه هاي امكانسنجي در زمينه استفاده از سيستم هيتپمپ زمين گرمايي در پست 400 كيلوولت شهيد بقايي خوزستان و تصفيه خانه فاضلاب جنوب تهران (شهر ري) و ساختمان اداري كارفرما در سايت طالقان را به انجام رسانده است.
